htc-tattoo-vs-nokia-e71

Nu stiu cati dintre voi si-au pus aceasta problema, dar eu am fost pus in situatia de a schimba un Nokia E71 pe HTC Tattoo. Si am fost de acord. Nu tineam neaparat sa fie HTC Tattoo, dar tineam sa fie un telefon cu sistemul de operare Android.

Hai sa vedem care au fost motivele mele (nu ma astept sa fie impartasite si de altii):

Plusuri Nokia E71
1. Este un telefon fiabil, compact, rezistent, carcasa partial metalica.
2. Are tot ce iti trebuie daca esti un utilizator avansat.
3. Foarte bun pentru nevoi business (internet, e-mail, messaging)
4. Este Nokia :)

Minusuri Nokia E71
1. Are prea multe functii. Am zis ca este bun pentru un utilizator avansat dar cred ca si acela nu va folosi toate functiile disponibile. In peste 6 luni de folosire nu am apucat sa ii stiu toate setarile/functiile.
2. Este mare si greu, cu toate astea ecranul nu este prea mare, datorita tastaturii QWERTY care nu iti trebuie tot timpul (la un touchscreen tastatura apare cand ai nevoie de ea).
3. Ecran prea mic pentru navigare pe internet.
4. Ii intra foarte usor praf intre ecran si display. Este foarte enervant de la un moment dat si nu poti sa il desfaci sa il cureti daca e in garantie. Trebuie sa mergi la service.

Plusuri HTC Tattoo
1. Are sistem de operare Android, care este open-source si inglobeaza foarte bine tehnologiile Google (Gmail, Gtalk, Calendar, Maps, etc), Twitter si Facebook (pentru entuziastii social media). Este foarte intuitiv si usor de folosit. In 2-3 ore am reusit sa invat toate setarile/functiile. E smart. :)
2. Android Market este piata prin care poti gasi foarte multe aplicatii/jocuri pe care sa le instalezi rapid si usor.
3. Surprinzator pentru multi, este un telefon fiabil, materiale de calitate, design dragut.
4. Se incarca prin USB sau priza AC. Este de ajus sa iau cu mine doar cablul de USB.
5. Are un ecran mai mare decat E71, mult mai bun pentru web surfing. Unii spun ca este mic, dar depinde cu ce esti obisnuit. Pentru mine e ok.
6. Are mufa jack de 3,5 – pot sa folosesc orice pereche de casti.

Minusuri HTC Tattoo
1. Nu este Nokia. Majoritate oamenilor sunt reticenti la telefoane non-Nokia. Si eu sunt fan Nokia, dar in cazul de fata pot accepta ca HTC este un telefon chiar foarte bun.
2. M-am chinuit ceva pana am facut sa mearga netul mobil. A trebuit sa trec pe Vodafone Live!, ceea ce a fost mai bine defapt.
3. Nu imi merge G-sensor, adica nu se intoarce ecranul atunci cand intorc telefonul. Am vazut ca la altii merge, nu stiu ce are la mine.

Pot sa spun ca sunt multumit de HTC Tattoo, nu l-as schimba inapoi pe E71. Are functiile de care am nevoie, fara o gramada de alte lucruri. Sistemul de operare Android este cu mult mai bun decat ce are Nokia la acest moment.