De cateva zile ma joc cu noul Kindle 3 si cred ca e cazul sa impartasesc putin din experienta mea. Ca sa o lamurim de pe acum, recomand sa va luati noul Kindle de la Amazon. Este un ebook reader reusit. Ce nu o sa fac acum este sa reaiau lista de functionalitati prezentata de Amazon. Va lamuriti voi aici: Amazon.com/Kindle. Daca nu ati apucat inca, va recomand sa cititi care este experienta de cumparare a unui Kindle pentru cineva din Romania. Sa le luam pe rand: Prima experienta. Totul merge out-of-the-box, chiar daca ti se recomanda sa incarci Kindle-ul de la inceput, poti sa o faci mai tarziu. Singurele setari necesare sunt cele de activare a device-ului cu contul de la Amazon. Pentru varianta cu free 3G nu trebuie sa faci nicio setare speciala, te conectezi la net instant. Pentru conexiunea WIFI trebuie sa alegi conexiunea. Dupa 2 minute de la prima pornire poti sa te apuci de citit. Cartile pe Kindle. Motivul cel mai important pentru care recomand Kindle este faptul ca poate citi documente in format TXT. Cei care au carti in acest format le pot pune pe Kindle de pe calculator si le pot citi ca pe orice carte. Cartile cumparate de pe Amazon.com (nu se pot cumpara de pe Amazon.co.uk) ajung pe Kindle foarte rapid, plata facandu-se automat de pe credit card. Nu exista nicio taxa in plus, pe langa pretul cartii.

Aveti grija: Sunt anumite carti cu $0.00 pe Amazon dar defapt pentru Romania costa $2.30 datorita anumitor legi pe care Amazon trebuie sa le respecte pentru fiecare tara. Totdeauna verificati pretul din pagina produsului, nu in listele de produse. Asa se vede diferenta de pret. Singura carte de $0.00 pe care am gasit-o eu e Alice in Wonderland. Daca ati mai gasit voi alta, va rog sa imi spuneti.

Calitatea produsului. Kindle este un produs foarte practic, de o marime mica, usor de de transportat si citit pentru o perioada lunga. Calitatea textului este foarte buna, poti citi ore intregi fara probleme. Ecranul poate reflecta lumina in anumite conditii dar daca il inclinati putin evitati orice disconfort. Materialul folosit este de buna calitate. Pe internet. La cererea lui Daniel am testat browser-ul de pe device. Chiar daca apare in sectiunea Experimental, browserul functioneaza extrem de bine. In varianta cu free 3G m-am putut conecta pe alte site-uri decat Amazon si Wikipedia, fara sa platesc nimic in plus. Am intrat pe Gmail si mi s-a incarcat versiunea JS chiar si lista de Gtalk. Dar nu uitati, este un browser alb/negru iar experienta este una destul de greoaie, device-ul fiind facut pentru citit carti, nu navigat pe internet. Ce ma deranjeaza. Singurul lucru care merita mentionat este ca nu e foarte compact, carcasa din spate nu este fixata destul de bine in partea de jos, miscandu-se atunci cand apesi pe ea. Ma deranjeaza atunci cand tastez ceva si il tin din acea zona. Probabil nu as avea problema asta daca aveam o husa, lucru pe care o sa il am in curand. Puteti vedea Kindle-ul meu in stirea de mai jos.

Daca v-am convins sa va luati noul Kindle, puteti face comanda direct de mai jos pentru oricare varianta, in felul asta pot sa primesc un procent din aceasta tranzactie cu care sa imi iau carti de pe Amazon. :)Daca aveti alte intrebari sau vreti sa testez anumite lucruri pentru voi, va rog sa imi lasati un comentariu si voi face update la acest post.