Poate vi se pare ciudat sa existe asaceva. Te gandesti ca cineva care lucreaza zilnic cu banii ar trebui sa fie foarte bun la matematica pentru a nu fi inselat. Ei bine vanzatorul modern nu mai trebuie sa stie matematica pentru ca preturile sunt adunate automat, ia banii, tasteaza suma primita de la client si aparatul ii spune ce rest trebuie sa dea.

Dar ce se intampla cand tasteaza gresit suma primita, ii cere clientului inca 10 bani ca sa ii dea restul in suma rotunda? Asta i s-a intamplat unei vanzatoare zilele trecute, eu fiind clientul.

Imediat ce a tastat gresit suma iar aparatul nu o mai ajuta, am vazut aceeasi reactie pe care ao vedeam si la colegii de scoala primara cand doamna invatatoare ne intreba “20 minus 13,5 egal cu….?“.

PANICA!

Vanzatoarea in cauza baga mana in sertarul cu bani, scoate o bancnota de 5 lei, un teanc de hartii de 1 leu si numara. Ochiul meu vigilent a realizat ca domnisoara a numarat cu un leu mai mult decat trebuia, dar toti neuronii ei la un loc nu au realizat acelasi lucru. Dupa ce imi da restul, ii numar si ii returnez banii extra. Cu o expresie tampa ia banii si spune “V-am dat mai mult, nu?“, eu ii spun “Da” dar ma gandesc defapt “Mai ai vreo indoiala sau crezi ca ti-am dat bacsis pentru cat de frumoasa esti?“.